Kunder

null
“Samlingen dere hadde for ledergruppen var meget vellykket – inspirerende, strukturert og handlingsorientert. Dette kan dere! Glimrende at vi ikke gapte over for mye, men at vi virkelig leverte på det vi hadde bestemt.”

-Ronny Wang, salgs- og markedssjef, CRM Insight

null
“Å ha sterk faglig kompetanse er ikke det samme som å få gjennomslag. Man må i tillegg ha et klart mål, gode relasjoner og effektive teknikker. I studiet Nettverksrelasjoner og påvirkningsprosesser, ledet av Olav Johansen, fikk jeg en systematisert forståelse for påvirkning. Olav har en unik evne å trigge din tenkning og utfordre dine gamle vaner. Studiet har forandret måten jeg jobber på. Det har gitt meg ny læring, nyttige verktøy og helt klart større gjennomslagskraft.”

– Marcus D. Hall, styremedlem (ansattes representant) i Norwegian Air Shuttle ASAs Konsernstyre og Cabin Check Supervisor for kabinansatte i Norwegians operative avdeling

null
“Dette nettverket har vært veldig annerledes enn andre kurs og foredrag jeg har deltatt på. Det gir mer nytte i forhold til personlige utfordringer som jeg møter i min hverdag som leder. Det bidrar med konkrete tiltak og forhold jeg skal jobbe med mot neste samling. Kurslederen er dyktig til å dra inn faglig kunnskap rettet mot de situasjonene vi tar opp. Det er hyggelig, og samtidig inspirerende og nyttig å møte andre personer i lignende stillinger, med ulik alder og bakgrunn.”

– Jeanette Bendiksen, teamleder, Get AS

null
“Jeg har deltatt i nettverksgruppe for ledere høsten 2015 og dette er noe av det mer matnyttige jeg har vært med på av kompetanseutvikling. Fasilitatoren er dyktig til å balansere både teori og praksis, og man får både faglig og personlig påfyll gjennom nettverket. Flere treff over seks måneder gjør at man får tid til å faktisk skape noen endringer i eget lederskap i løpet av perioden. Anbefales på det sterkeste.”

– Camilla Abrahamsen, teamleder, Get

null
“Dette er vel omtrent den beste evalueringen jeg har sett av en kursholder noen gang – tilbakemeldingene fra kursdeltakerne er svært gode!»”

– Lars-Christian Elvenes, fagansvarlig, HR Norge

null
“Jeg har gjennom mitt medlemskap i praksisfellesskapet for HR-utvikling fått være bidragsyter til og mottaker av nyttig og dagsaktuell informasjon innenfor HR faget. Dette er viktig for meg som HR leder i en liten organisasjon med få interne faglige sparringspartnere. Gruppen fungerer godt på erfaringsdeling og gir innspill til gode diskusjoner. Jeg opplever at fasilitator bidrar med faglig god kompetanse og er trygg i fasilitatorrollen. ”

– Lillebil Larssen, HR-sjef, Norsk Rikstoto

null
“Kan fortelle at dagens foredrag allerede har medført mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne. Her traff dere dem på hjemmebane!”

-Halvor Erikstad, personalsjef, Norsk Pasientskadeerstatning

null
“Nytten av å dele og bearbeide erfaringer sammen med likesinnede er virkelig blitt synlig for meg. Deltakelse i praksisfellesskapet bidrar med ny kunnskap, nye perspektiver og bevisstgjøring av lokal læringserfaring. Styrken i fellesskapet ligger i den praktiske orienteringen og delingskulturen.”

-Vibeke Møller Østby, seniorrådgiver HR, GIEK

null
“Å delta i en slik nettverksgruppe gir meg anledning til å møte og dele erfaringer med kolleger som jobber med samme problemstillinger som meg, på tvers av virksomheter. Det gir også et nettverk av folk å spørre om råd, og sparre med i ulike situasjoner. Så setter jeg pris på at vi får konkrete verktøy som kan brukes i egen virksomhet. Veldig nyttig!”

-Ingvild Kyllingstad, seniorrådgiver HR, Lånekassen

null
“Jeg har nå hatt glede av å være medlem i praksisfellesskapet for HR-ledere over et par år. Jeg setter særlig pris på å møte kolleger som alle deler et ønske om å utvikle seg, og villig deler av egne erfaringer. Kombinasjonen av teoretisk/faglig påfyll, dyktig veileder og gode samtaler og refleksjoner rundt hva som fungerer i praksis, er meget nyttig. Som eneste på HR i selskapet jeg jobber, er det å kunne sparre og få innspill på beste praksis fra andre med tilsvarende problemstillinger veldig verdifullt. Denne formen for læring kan absolutt anbefales.”

-Jannicke Martinsen, HR-manager, Bisnode Norge

null
“Boka “Om å påvirke” var spennende lesning! Interessante aktører som er med, og så er den veldig godt og lettfattelig skrevet sammenlignet med mange andre fagbøker. Nyttig!”

 – Henrik Aarnes Wiik, Key Account Manager, Your Communication AS